Gästinlägg: Återanvända USB-minnen

Posted on

Här kommer andra delen av Återanvändningens estetik och nytta.

På den gamla goda tiden när musik lades på kassettband låg det en ära i att fylla blandband till bredden med utvalda låtar och så även när audioCD endast kunde fyllas med ett 20-tal låtar. Men detta är en estetik som snart har försvunnit när nästan allt finns tillgängligt på nätet, alla låtar av varje enskild artist – inkluderat den där obskyra, men om vi ska vara ärliga rätt kassa, demo-inspelningen från tolvårsåldern. Ibland finns det en större glädje i att faktiskt tvingas välja och ditt gamla USB-minne blir en MP3spelare. Kanske kan ditt 128MB USB-minne som ligger och skrotar i byrån återuppliva denna det utvalda musikens estetik, som en chick blomsterkvastanalogi till nästa fest?

För den som har lite större USB-minnen om 2-4 GB (för på så små USB-minnen kan du ju ändå inte förvara hela din musik- eller filmsamling) är det en klok ide att testa ett nytt operativ system utan att installera det på datorn – Gör en LIVEUSB och testa Linux en vecka. Det är kul och antingen kommer du uppskatta ditt ordinära operativsystem mer eller så kommer du se att det finns gratis bra prylar. Kul får du i varje fall.

//Henrik Artman

Annonser

One thought on “Gästinlägg: Återanvända USB-minnen

    […] kanske om du testat att återanvända ditt gamla USB-minne till ett Linuxsystem så skulle du våga radera alla gamla minnesanteckningar som legat i stilla ro på datorn. Ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s