Klimatförnekare i DN idag?

DN publicerar idag en debattartikel som vill lugna massorna som blivit upprörda över att Världsbanken diskuterar ett 4-graders scenario. Jag har svårt att se ett annat budskap i artikeln än det vanliga bland klimatförnekare; det är alls inte säkert att de tecken vi ser idag är början på en klimatförändring, och att det inte finns någon anledning till radikala förändringar.
Tråkigt att ge utrymme för den typen av åsikter, jag tror inte det är det vi behöver just nu. Hoppas att någon skriver ett bra svar! (och att det blir publicerat…)

Nåt jag alltid finner lustigt med klimatförnekarna är just det där att eftersom man inte anser att det är 100% säkert finns det ingen anledning att agera.
På andra områden råder inte samma logik. Anta att man hade observerat att tex Iran började bygga fler missiler och nukleära anläggningar;
”Vi kan fortfarande inte helt utesluta att Irans aktiviteter bara är för vetenskapliga syften, och bör därför avvakta med att förbereda vår försvarsmakt.”
Skulle inte tro det…

http://www.dn.se/debatt/misstolkad-klimatrapport-hotar-forskares-trovardighet

Annonser

En reaktion till “Klimatförnekare i DN idag?

  1. Jag störde mig också sjukt mycket på den här debattartikeln. De är en obehaglig vinkling och trist om den får gå obesvarad i en av Sveriges största dagstidningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s